Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Kotleciki pod szpinakową pierzynką

Średnie
Dania główne
30min
4 porcje

Składniki

  • Szpinak liście Hortex 1 opakowanie
  • Polędwiczka wieprzowa 1 szt.
  • Sera z niebieską pleśnią 100 g
  • Ząbków czosnku 8 szt.
  • Papryczka chili 1 szt.
  • Oliwy z oliwek 3-5 łyżek
  • Sól, pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Polędwiczkę pokrój na 2 cm plastry i delikatnie rozklep na kotleciki. Przypraw solą i pieprzem. Obsmaż na patelni z każdej strony po 2-3 minuty, ułóż na blasze do pieczenia.

Krok 2

Pokrojone: czosnek i chili podsmaż przez chwilę na oliwie z oliwek. Dodaj szpinak i duś całość, do odparowania sosu. Szpinak ułóż na kotlecikach, na wierzch połóż plastry sera.

Krok 3

Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200ºC i piecz przez ok. 10 minut, aż ser się roztopi.

Powiązane przepisy

Spróbuj również