Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Zapiekanka jarzynowa w cieście francuskim

Średnie
Dania główne
50minut

Składniki

  • Zupa jarzynowa Hortex 1 opakowanie
  • Ciasto francuskie 1 opakowanie
  • Kozi ser 100 g
  • Masło 1 łyżka
  • Jajka 2
  • Śmietana 2 łyżki
  • Sól, pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Foremki wyłóż ciastem francuskim, ponakłuwaj je i podpiecz 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200ºC.

Krok 2

Zawartość zupy jarzynowej podsmaż na maśle i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Jajka wymieszaj ze śmietaną i połącz z warzywami.

Krok 3

Ser pokrój w plastry. Na podpieczone ciasto wyłóż warzywa i przykryj plastrem koziego sera.

Krok 4

Ponownie wstaw do piekarnika mniej więcej na 6-8 minut.

Powiązane przepisy

Spróbuj również