Warzywa z woka po tajsku
Składniki
- Brokuły różyczki Hortex 1 opakowanie
- Marchewka mini Hortex 1 opakowanie
- Czerwona papryka 1
- Żółta papryka 1
- Papryczka chili 1
- Szalotka 2-3
- Sos sojowy 3 łyżki
- Sos ostrygowy 1 łyżka
- Olej 2-3 łyżki
Przygotowanie
W woku lub na dużej patelni mocno rozgrzej olej, wrzuć pokrojone w ćwiartki szalotki oraz chili i smaż chwilę do zrumienienia się cebulek.
Po chwili dodaj pokrojone w większą kostkę papryki (czerwoną i żółtą) i znowu chwilę smaż.
Następnie wrzuć lekko rozmrożone brokuły i marchewki i smaż do uzyskania odpowiedniej miękkości warzyw. Na koniec wlej jeszcze sos sojowy i ostrygowy, całość przemieszaj. Gotowe danie przełóż do miseczek.