Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Zupa jesienno-zimowa z pulpecikami drobiowymi

Średnie
Zupy
30minut
4-5 porcji

Składniki

  • Zupa jesienno-zimowa HORTEX 1 opakowanie
  • Mięso mielone drobiowe (z indyka lub z kurczaka) 250 g
  • Cebula 1
  • Masło 1 łyżka
  • Sól, pieprz
  • Świeży koperek
  • Śmietana (opcjonalnie) 1 łyżka

Przygotowanie

Krok 1

Mięso mielone wymieszaj z solą, pieprzem i jajkiem oraz 1 posiekaną cebulą.

Krok 2

Uformuj małe, okrągłe pulpeciki.

Krok 3

Obsmaż je z każdej strony na maśle w dużym garnku.

Krok 4

Następnie dodaj zupę jesienno-zimową i zalej 1,5 litra wody.

Krok 5

Gotuj 25 minut pod przykryciem.

Krok 6

Podawaj ze świeżym koperkiem i  opcjonalnie śmietaną.

Powiązane przepisy

Spróbuj również