Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Zupa grzybowa z oliwą truflową

Średnie
Przepisy świąteczne
30minut
4 porcje

Składniki

  • Zupa grzybowa Hortex 1 opakowanie
  • Śmietana 30 % 100 ml
  • Bulion grzybowy 3 szklanki
  • Czosnek 2 ząbki
  • Natka pietruszki
  • Masło 1 łyżka
  • Sól i świeżo mielony pieprz
  • Oliwa truflowa do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Na patelni rozgrzej masło i podsmaż na nim starty czosnek.

Krok 2

Dodaj opakowanie zupy grzybowej Hortex i smaż kilka minut.

Krok 3

Zalej wszystko bulionem i gotuj do miękkości.

Krok 4

Następnie dodaj śmietankę, dopraw zupę solą i sporą ilością pieprzu.

Krok 5

miksuj wszystko tak, aby powstał gładki krem.

Krok 6

Gotową zupę podawaj z oliwą truflową i posypaną drobno posiekaną natką pietruszki.

Powiązane przepisy

Spróbuj również