Warzywa pieczone z krewetkami, masłem i czosnkiem
Składniki
- Bukiet jarzyn wiosenny Hortex 1 opakowanie
- Krewetki (mogą być mrożone) 200 g
- Masło 60 g
- Czosnek 3 ząbki
- Sok z cytryny 3 łyżki
- Natka pietruszki pęczek
- Sól i świeżo mielony pieprz
Przygotowanie
Natkę drobno posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. Połowę natki i czosnek wymieszaj z warzywami i lekko rozmrożonymi krewetkami.
Dopraw solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Z folii aluminiowej uformuj 3 sakiewki, które napełnij warzywami i krewetkami.
Na wierzchu każdej połóż po 20 g masła, zawiń i piecz ok 40 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180ºC.
Gotowe danie wyłóż na półmisek i posyp pozostałą natką.