Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Warzywa pieczone z krewetkami, masłem i czosnkiem

Średnie
Dania główne
50minut
4 porcje

Składniki

  • Bukiet jarzyn wiosenny Hortex 1 opakowanie
  • Krewetki (mogą być mrożone) 200 g
  • Masło 60 g
  • Czosnek 3 ząbki
  • Sok z cytryny 3 łyżki
  • Natka pietruszki pęczek
  • Sól i świeżo mielony pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Natkę drobno posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. Połowę natki i czosnek wymieszaj z warzywami i lekko rozmrożonymi krewetkami.

Krok 2

Dopraw solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Z folii aluminiowej uformuj 3 sakiewki, które napełnij warzywami i krewetkami.

Krok 3

Na wierzchu każdej połóż po 20 g masła, zawiń i piecz ok 40 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180ºC.

Gotowe danie wyłóż na półmisek i posyp pozostałą natką.

Powiązane przepisy

Spróbuj również