Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Tortilla z wiosennymi warzywami, kurczakiem i sosem ziołowym

Średnie
Dania główne
30min
4 porcje

Składniki

  • Zupa wiosenna HORTEX 1 opakowanie
  • Rozmrożonego szpinaku w liściach HORTEX 100 g
  • Piersi z kurczaka 200 g
  • Jogurtu greckiego 200 g
  • Tortille pszenne 4 szt.
  • Startego sera 80 g
  • Oleju 1 łyżka
  • Przyprawy do kurczaka 1 łyżeczka
  • Posiekanego koperku 1 łyżka
  • Posiekanej natki pietruszki 1 łyżka
  • Ząbek czosnku 1 szt.
  • Sól, pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Kurczaka pokrój w kostkę, dopraw solą i pieprzem oraz przyprawą do kurczaka i podsmaż.

Krok 2

Dodaj zupę wiosenną HORTEX i szpinak HORTEX, podsmaż, aż całość zmięknie, a kurczak będzie gotowy.

Krok 3

Jogurt grecki wymieszaj z posiekanymi ziołami i wyciśniętym przez praskę czosnkiem.

Krok 4

Na środek każdej tortilli nałóż 3 łyżki farszu, posyp startym serem, złóż do środka dwa boki i następnie zwiń.

Powiązane przepisy

Spróbuj również