Tortilla z wiosennymi warzywami, kurczakiem i sosem ziołowym
Składniki
- Zupa wiosenna HORTEX 1 opakowanie
- Rozmrożonego szpinaku w liściach HORTEX 100 g
- Piersi z kurczaka 200 g
- Jogurtu greckiego 200 g
- Tortille pszenne 4 szt.
- Startego sera 80 g
- Oleju 1 łyżka
- Przyprawy do kurczaka 1 łyżeczka
- Posiekanego koperku 1 łyżka
- Posiekanej natki pietruszki 1 łyżka
- Ząbek czosnku 1 szt.
- Sól, pieprz
Przygotowanie
Kurczaka pokrój w kostkę, dopraw solą i pieprzem oraz przyprawą do kurczaka i podsmaż.
Dodaj zupę wiosenną HORTEX i szpinak HORTEX, podsmaż, aż całość zmięknie, a kurczak będzie gotowy.
Jogurt grecki wymieszaj z posiekanymi ziołami i wyciśniętym przez praskę czosnkiem.
Na środek każdej tortilli nałóż 3 łyżki farszu, posyp startym serem, złóż do środka dwa boki i następnie zwiń.