Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Sałatka z wiosennymi warzywami, camembertem, żurawiną, sałatami i dipem cytrusowym.

Średnie
Sałatki
20minut
3 porcje

Składniki

  • Bukiet jarzyn wiosenny HORTEX 1 opakowanie
  • Miks sałat 200 g
  • Camembert 1 sztuka
  • Żurawina suszona 50 g
  • Słonecznik prażony 40 g
  • Sok z 1 limonki
  • Oliwa z oliwek 50 ml
  • Sok z 1/2 pomarańczy
  • Sok z 1/2 cytryny
  • Miód 2 łyżki
  • Sól, pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Bukiet jarzyn wiosennych ugotuj na parze. Dopraw solą.

Krok 2

Wszystkie składniki na dip wymieszaj w słoiczku.

Krok 3

Camembert pokrój w trójkąty, wymieszaj ze słonecznikiem, warzywami i sałatami i polej dipem cytrusowym.

Powiązane przepisy

Spróbuj również