Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Sałatka brokułowa z serem feta

Średnie
Sałatki
20minut
6 porcji

Składniki

  • Brokuły różyczki HORTEX 2 opakowania
  • Ser feta 1 opakowanie
  • Pestki słonecznika 100 g
  • Śmietana 200 g
  • Czerwona papryka 1
  • Czerwona cebula 1
  • Majonez 4 łyżki
  • Czosnek 2-3 ząbki
  • Pieprzu (najlepiej białego) 1/2 łyżeczki
  • Przyprawy tzatziki 1 łyżeczka

Przygotowanie

Krok 1

Brokuły wrzuć do osolonego wrzątku i gotuj 3-5 minut, do momentu, aż warzywa będą chrupkie. Potem odcedź, przelej zimną wodą, żeby nie straciły koloru i włóż do miski.

Krok 2

Następnie pokrój w paseczki paprykę i cebulę, fetę pokrój w kostkę, dodaj wystudzone brokuły. Wymieszaj śmietanę z majonezem, pieprzem i rozdrobnionym czosnkiem.

Krok 3

Gotowym sosem polej warzywa. Sałatkę posyp po wierzchu uprażonymi wcześniej pestkami słonecznika.

Powiązane przepisy

Spróbuj również