Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Sałatka brokułowa z selerem naciowym i orzechami

Średnie
Przekąski
20minut
4 porcje

Składniki

  • Brokuły różyczki Hortex 1 opakowanie
  • Selera naciowy 4 łodygi
  • Marynowany pieprz 1 łyżeczka
  • Dowolne orzechy garść
  • Czosnek 2-3 ząbki
  • Oliwa z oliwek 5 łyżek
  • Majonez 2 łyżki
  • Musztarda 1 łyżeczka
  • Sok z cytryny 2 łyżki
  • Miód 1 łyżka
  • Sól, pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Brokuły ugotuj na półtwardo w osolonym wrzątku. Odcedź i przelej zimną wodą, aby zachowały intensywny zielony kolor. W dużej salaterce połącz wszystkie składniki sosu – mieszaj, aż do uzyskania gęstej i aksamitnej konsystencji.

Krok 2

Dodaj marynowany pieprz, wyciśnięty czosnek, pokrojony na cienkie plasterki seler oraz zimne brokuły.

Krok 3

Wymieszaj i posyp orzechami.

Powiązane przepisy

Spróbuj również