Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Rożki z ciasta francuskiego z warzywami na patelnię z koperkiem

Średnie
Przekąski
40minut
4 porcje

Składniki

  • Warzywa na patelnię z koperkiem HORTEX 1 opakowanie
  • Ciasto francuskie 1 opakowanie
  • Jajko 1
  • Oliwa 1 łyżka
  • Garść migdałów
  • Sól, pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Warzywa na patelnię podsmaż na oleju, dopraw solą i pieprzem.

Krok 2

Ciasto francuskie rozwałkuj i wytnij 8 kwadratów o średnicy 10 cm.

Krok 3

Na połowę każdego nałóż po 2 niepełne łyżki warzyw na patelnię, zlep w trójkąt, dociśnij i zrób jedno lub dwa małe nacięcia.

Krok 4

Wyłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmaruj roztrzepanym jajkiem, posyp migdałami i piecz 30 minut w 180°C.

Powiązane przepisy

Spróbuj również