Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Roladki schabowe z fasolką

Średnie
Dania główne
45 min

Składniki

  • Fasolka szparagowa żółta Hortex 1 opakowanie
  • Kotlety schabowe bez kości 8 kotletów
  • Szynka długodojrzewającej 8 plastry
  • Żółty ser 8 plastrów
  • Olej do smażenia 100 ml
  • Masło 2 łyżki
  • Świeżo zmielony czarny pieprz
  • Sól

Przygotowanie

Krok 1

Fasolkę szparagową podgotuj w osolonej wodzie.

Krok 2

Kotleciki ze schabu połóż na desce, przykryj folią spożywczą i rozbij płaskim tłuczkiem na cienkie plastry.

Krok 3

Każdy kawałek mięsa dopraw solą i pieprzem. Na plastrach schabu połóż plasterek masła, szynki, sera i po 6-7 strączków fasolki.

Krok 4

Zwiń roladki, które krótko obsmaż na gorącym oleju, ze wszystkich stron.

Krok 5

Następnie przełóż je do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem, przykryj pokrywką i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180ºC na 40 minut.

Krok 6

Na 15 minut przed końcem pieczenia odkryj roladki by ładnie się przyrumieniły.

Krok 7

Upieczone roladki podawaj z ulubionymi Warzywami na patelnię.

Powiązane przepisy

Spróbuj również