Quesadille z kurczakiem
Składniki
- Mieszanka meksykańska Hortex 1 opakowanie
- Fileta z piersi kurczaka 400 g
- Placki tortilli pszennej 4 szt.
- Pieczarek 150 g
- Sera Cheddar 100 g
- Cebula 1 szt.
- Oleju 5 łyżek
- Sosu pomidorowego ostrego 8 łyżek
- Sól, pieprz
- Papier do pieczenia
Przygotowanie
Filet z kurczaka i cebulę pokrój w paski i obsmaż na rozgrzanym oleju, mieszając dodaj pokrojone pieczarki i mieszankę meksykańską. Przypraw solą i pieprzem.
Gotową, usmażoną masę wyłóż na środek tortilli, na wierzchu posyp tartym serem i polej ostrym sosem pomidorowym. Zwiń w półksiężyc, posmaruj krańce ciasta wodą i przyciśnij.
Na blasze rozłóż papier do pieczenia i wyłóż quesadille. Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C przez 10-15 minut.