Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Pikantne duszone warzywa z kaszą

Średnie
Dania główne
30minut
4 porcje

Składniki

  • Fasolka szparagowa żółta Hortex 1 opakowanie
  • Marchewka mini Hortex 1 opakowanie
  • Mieszanka węgierska Hortex 1 opakowanie
  • Kasza pęczak 300 g
  • Cebula 1
  • Czosnek 2 ząbki
  • Papryczka chili 1
  • Oliwa z oliwek
  • Sól, pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Na patelnię wlej troszkę oliwy, dodaj posiekane: cebulę i czosnek. Smaż do miękkości. Dodaj kaszę, marchewki mini i dalej smaż. Dolej około 200 ml wody, przykryj wszystko przykrywką i gotuj na wolnym ogniu do miękkości kaszy.

Krok 2

Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek i wsyp fasolkę. Przypraw solą i pieprzem. Następnie dodaj posiekane połówki papryczki chili. Smaż wszystko przez 5-6 minut i przełóż do dużego garnka, dodaj mieszankę węgierską, podlej odrobiną wody i duś ok. 10 minut.

Krok 3

Kaszę z marchewkami podawaj z duszonymi warzywami.

Powiązane przepisy

Spróbuj również