Omlet z warzywami Hortex
Składniki
- Bukiet jarzyn wiosenny HORTEX 1 opakowanie
- Jajka 4
- Masła 1 łyżeczka
- Sól do smaku
- Pieprz czarny do smaku
Czy wiesz że...?
Taki omlet polecam na bardzo sycące śniadanie lub nawet kolację. Wystarczy pół godzinki żeby go przygotować. Do przygotowania omletu użyłam mrożonych warzyw od HORTEX. W składzie warzyw znajdowały się marchewka, groszek, fasolka szparagowa, brukselka i kalafior. Nie ukrywam, że wyszło pysznie. Zapraszam:)
Przygotowanie
Bukiet Jarzyn Wiosenny HORTEX przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Przypraw solą i pieprzem a następnie przełóż do miseczki i odstaw.
Jajka roztrzep razem z pieprzem i solą a następnie dodaj pokrojone w kosteczkę masło. Wymieszaj około 1/3 masy z wcześniej przygotowanymi warzywami i przelej na patelnię. Dodaj resztę masy jajecznej. Smaż aż omlet zetnie się od spodu. Następnie zsuń omlet na talerz i niedosmażoną stroną przerzuć z powrotem na patelnię. Smaż aż druga strona się zetnie.
Gotowy omlet przełóż na talerz i ulubionymi ziołami.
Powiązane przepisy
Pieczone warzywa wiosenne w cząbrze z kurczakiem i sosem
Warzywa pieczone z krewetkami, masłem i czosnkiem
Sałatka z wiosennymi warzywami, camembertem, żurawiną, sałatami i dipem cytrusowym.
Naleśniki z farszem warzywnym i sosem czosnkowym
Bukiet jarzyn po góralsku