Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Naleśniki z farszem warzywnym i sosem czosnkowym

Średnie
Dania główne
30minut
4 porcje

Składniki

  • Bukiet jarzyn wiosenny Hortex 1 opakowanie
  • Mleko 200 ml
  • Mąka 170 g
  • Woda mineralna gazowana 50 ml
  • Jajko 1
  • Oliwa 1-2 łyżeczki
  • Sok z połowy cytryny
  • Sól ½ łyżeczki
  • Pieprz ½ łyżeczki
  • Tymianek kilka gałązek
  • Jogurt grecki 200 ml
  • Suszone oregano 1 łyżeczka
  • Drobno posiekane dymki 1 łyżka
  • Czosnek (stary) 2 ząbki
  • Sól, pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Składniki na ciasto przełóż do miseczki i dokładnie wymieszaj (najlepiej mikserem). Gotowe ciasto odstaw by „odpoczęło”.

Krok 2

Warzywa na farsz skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem, posyp tymiankiem i gotuj na parze około 15 minut. W tym czasie usmaż naleśniki. Składniki na sos przełóż do miseczki i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Warzywa podawaj zawinięte w usmażone naleśniki z dodatkiem sosu.

Powiązane przepisy

Spróbuj również