Makaron z sosem z pieczonych warzyw
Składniki
- Warzywa na patelnię z przyprawą włoską Hortex 1 opakowanie
- Ulubiony makaron 300 g
- Bulion warzywny 200 ml
- Białe wino 20 ml
- Oliwa z oliwek 3 łyżki
- Miód 1 łyżka
- Masło 1 łyżeczka
- Czosnek 1 ząbek
- Parmezan do posypania
- Sól, pieprz
Przygotowanie
Warzywa rozłóż na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia, posyp przyprawą włoską, skrop oliwą z oliwek i miodem.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 190°C na około 20 minut.
Upieczone warzywa (powinny się lekko zarumienić) przełóż do rondelka, dodaj bulion, zmiksuj i podgrzej.
Dodaj wino, masło, czosnek. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Ugotowany makaron wymieszaj dokładnie z sosem warzywnym, posyp parmezanem. Podawaj ciepły.