Kurczak po meksykańsku
Składniki
- Mieszanka meksykańska Hortex 2 opakowania
- Cały kurczak
- Ulubiony ryż 100 g
- Limonka 1
- Olej do smażenia
- Słodka papryka 1 łyżeczka
- Chili 1/2 łyżeczki
- Sól, pieprz
Przygotowanie
Kurczaka podziel na porcje: skrzydełka, udka, podudzia i piersi. Przełóż do miski, dodaj przyprawy oraz limonkę pokrojoną w plasterki. Odstaw na godzinę do zamarynowania.
Po tym czasie obsmaż kurczaka z każdej strony na rozgrzanym oleju, a następnie przełóż o do garnka i duś pod przykryciem ok. 20 minut.
Dodaj dwa opakowania mieszanki meksykańskiej i duś, aż warzywa będą miękkie. Przypraw solą i pieprzem.
Podawaj z ryżem ugotowanym według przepisu na opakowaniu.