Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Krucha tarta z warzywami na patelnię ze szpinakiem

Średnie
Dania główne
1godzina
6 porcji

Składniki

  • Warzywa na patelnię ze szpinakiem HORTEX 1 opakowanie
  • Śmietana 30% 200 ml
  • Gorgonzola 100 g
  • Jajka 5 sztuk
  • Sól, pieprz
  • Na ciasto:
  • Mąka 200 g
  • Masło 100 g
  • Jajko 1 sztuka
  • Woda 1 łyżka
  • Sól 1/4 łyżeczki

Przygotowanie

Krok 1

Wszystkie składniki na ciasto zagnieć w malakserze.

Krok 2

Wylep ciastem formę do tarty, chłódź w zamrażarce 15 minut, a następnie podpiecz spód 15 minut w 180°C.

Krok 3

Na podpieczony spód wyłóż warzywa na patelnię HORTEX, posyp pokruszonym serem i zalej wymieszaną śmietanką z jajkami, odrobiną soli i pieprzu.

Krok 4

Piecz kolejne 30 minut w 180°C.

Powiązane przepisy

Spróbuj również