Krucha tarta z warzywami na patelnię ze szpinakiem
Składniki
- Warzywa na patelnię ze szpinakiem HORTEX 1 opakowanie
- Śmietana 30% 200 ml
- Gorgonzola 100 g
- Jajka 5 sztuk
- Sól, pieprz
- Na ciasto:
- Mąka 200 g
- Masło 100 g
- Jajko 1 sztuka
- Woda 1 łyżka
- Sól 1/4 łyżeczki
Przygotowanie
Wszystkie składniki na ciasto zagnieć w malakserze.
Wylep ciastem formę do tarty, chłódź w zamrażarce 15 minut, a następnie podpiecz spód 15 minut w 180°C.
Na podpieczony spód wyłóż warzywa na patelnię HORTEX, posyp pokruszonym serem i zalej wymieszaną śmietanką z jajkami, odrobiną soli i pieprzu.
Piecz kolejne 30 minut w 180°C.