Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Kokosanki z maliną

Średnie
Desery
30min
8 porcji

Składniki

  • Maliny Hortex 1 opakowanie
  • Wiórków kokosowych 200 g
  • Cukru drobnego 150 g
  • Masła 50 g
  • Białko 4 szt.
  • Mąki ziemniaczanej 1 łyżka

Przygotowanie

Krok 1

Masło rozpuść i wymieszaj z wiórkami. Powstałą w ten sposób masę  odstaw do wystudzenia. Nastepnie ubij białka, dodaj cukier i dalej ubijaj, na koniec dodaj mąkę i delikatnie wymieszaj. Białko stopniowo mieszaj z masą kokosową.

Krok 2

Gotową masę wykładaj porcjami na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na środku każdej ułóż po malinie. Piecz ok 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180ºC. Pozostałe  maliny zasyp cukrem,  dodaj ½ łyżeczki mielonego pieprzu i zrób sos. Kokosanki podawaj z lekko pikantnym sosem malinowym.

Powiązane przepisy

Spróbuj również