Kokosanki z maliną
Składniki
- Maliny Hortex 1 opakowanie
- Wiórków kokosowych 200 g
- Cukru drobnego 150 g
- Masła 50 g
- Białko 4 szt.
- Mąki ziemniaczanej 1 łyżka
Przygotowanie
Masło rozpuść i wymieszaj z wiórkami. Powstałą w ten sposób masę odstaw do wystudzenia. Nastepnie ubij białka, dodaj cukier i dalej ubijaj, na koniec dodaj mąkę i delikatnie wymieszaj. Białko stopniowo mieszaj z masą kokosową.
Gotową masę wykładaj porcjami na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na środku każdej ułóż po malinie. Piecz ok 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180ºC. Pozostałe maliny zasyp cukrem, dodaj ½ łyżeczki mielonego pieprzu i zrób sos. Kokosanki podawaj z lekko pikantnym sosem malinowym.