Kasza jaglana z bukietem warzyw
Składniki
- Bukiet warzyw kwiatowy Hortex 1/2 opakowania
- Kasza jaglana 1/2 szklanki
- Szklanka wody około 1
- Cebula 1/2
- Olej 1 łyżka
- Sól
- Pieprz
- Dodajemy szczyptę chili
Przygotowanie
Na patelni rozsmaruj łyżkę oleju i podsmaż pokrojoną cebulę aż się zeszkli. Następnie zmniejsz płomień/ siłę na płycie indukcyjnej i dodaj pół opakowania Bukietu warzyw HORTEX. Cały czas mieszając, dopraw solą i pieprzem. Podsmażaj warzywa przez około 10 minut.
Kaszę jaglaną przepłucz zimną wodą na sitku aż woda będzie czysta. Dodaj ją do warzyw. Całość zalej szklanką wody i dodaj szczyptę chili. Wymieszaj. Duś wszystko pod przykryciem do momentu, aż kasza będzie w pełni ugotowana (wchłonie całą wodę i będzie miękka).
Wyłóż masę na talerz i udekoruj wedle uznania.