Gulasz z brokułami, papryką i cieciorką
Składniki
- Brokuły różyczki Hortex 1 opakowanie
- Pomidory pelati 400 g
- Bulion 200 ml
- Cieciorka 1 puszka
- Czerwona papryka 1
- Papryczka chili 1
- Cebula 1
- Czosnek 3 ząbki
- Oliwa z oliwek 2-3 łyżki
- Natka pietruszki
- Sól, pieprz
Przygotowanie
Na oliwie podsmaż cebulę pokrojoną w kostkę oraz wyciśnięty czosnek. Dodaj pomidory pelati, pokrojone papryki, brokuły i odcedzoną cieciorkę. Całość zalej bulionem i gotuj ok. 30 minut.
Dopraw do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodaj pokrojoną natkę pietruszki.
Powiązane przepisy
Zielona terrina z brokułów z plastrami wędzonego łososia
Buddha bowl
Brokuły z bułką tartą
Sałatka brokułowa z serem feta
Sałatka brokułowa z selerem naciowym i orzechami
Pizza z brokułami i sosem szpinakowo-śmietanowym
Różyczki z kalafiora i brokuła w tempurze
Sałatka brokułowa z serem pleśniowym
Zupa krem z brokułów