Gnocchi zapiekane z warzywami i mozzarellą
Składniki
- Mieszanka włoska Hortex 1 opakowanie
- Gnocchi 1 opakowanie
- Puszka pomidorów 1 puszka
- Sera mozzarella 1 kula
- Czosnek 2-3 ząbki
- Pesto 2 łyżki
- Oliwy z oliwek 3 łyżki
- Suszona bazylia 1 łyżka
- Sól, pieprz
Przygotowanie
Na rozgrzaną oliwę wrzuć pokrojony czosnek i warzywa. Smaż przez parę minut. Następnie dodaj pomidory i przyprawy. Duś do zgęstnienia sosu.
Gnocchi włóż do gotującej, posolonej wody. Gotuj do momentu aż wypłyną, a następnie odcedź. Naczynie do zapiekania wysmaruj oliwą.
Do warzyw dodaj pesto, wymieszaj z gnocchi i przełóż do naczynia. Na wierzchu połóż pokrojoną mozzarellę. Zapiekaj 10 minut, w piekarniku nagrzanym do temperatury 190-200°C.