Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Gnocchi marchewkowe

Średnie
Dania główne
50minut
4 porcje

Składniki

  • Opakowanie marchewki kostki HORTEX 1 opakowanie
  • Ugotowane ziemniaki 1 kg
  • Mąka 200 g
  • Jajko 1 sztuka

Przygotowanie

Krok 1

Marchewkę podsmaż do miękkości, następnie zmiksuj na gładkie puree.

Krok 2

Ostudź.

Krok 3

Ziemniaki przeciśnij przez praskę.

Krok 4

Dodaj do nich jajko, marchewkę, mąkę i sól.

Krok 5

Wyrób elastyczne ciasto.

Krok 6

Na podsypanej stolnicy formuj rulony, za pomocą małego noża odcinaj kluseczki i każdą zgniataj widelcem.

Krok 7

Gotuj partiami w osolonym wrzątku 2 minuty od wypłynięcia, następnie wyławiaj łyżką cedzakową.

Krok 8

Opcjonalnie możesz podać podsmażone na maśle.

Powiązane przepisy

Spróbuj również