Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Fasolka w pomidorach na ostro

Średnie
20min
4 porcje

Składniki

  • Fasolka szparagowa żółta Hortex 1 opakowanie
  • Cebula 1 szt.
  • Pomidory bez skórki 3 szt.
  • Ząbki czosnku 2 szt.
  • Cukru 1/2 łyżeczki
  • Bagietka 1 szt
  • Oliwa z oliwek
  • Ostra papryka w płatkach
  • Sól, pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Fasolkę ugotuj do miękkości. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj czosnek i cebulę.

Krok 2

Po 3 minutach dodaj pomidory, przyprawy i cukier. Duś 10 minut, często mieszając.

Krok 3

Dodaj fasolkę i wymieszaj. Podawaj od razu z chrupiącą bagietką.

Powiązane przepisy

Spróbuj również