Curry warzywne z krewetkami
Składniki
- Warzywa na patelnię z ziołami i papryką Hortex 1 opakowanie
- Mrożone duże krewetki 11 sztuk
- Mleko 150 ml
- Cebula 1 sztuka
- Czosnek 2 ząbki
- Oliwa z oliwek 2 łyżki
- Masło 2 łyżki
- Curry 1 łyżka
- Wiórki kokosowe 1 łyżka
- Mała papryczka chili 1 sztuka
- Sok z cytryny 1 łyżka
- Sól, pieprz
Przygotowanie
Oliwę i masło rozgrzej na głębokiej patelni, dodaj drobno pokrojony czosnek, cebulę i chili. Duś kilka minut, tak by nie zarumienić.
Dodaj curry. Po 2 minutach dodaj warzywa i przyprawę z saszetki. Smaż kolejne kilka minut.
Dodaj mleko i wiórki kokosowe. Duś pod przykryciem, na małym ogniu przez 15 minut.
Mrożone krewetki przelej wrzącą wodą i dodaj do warzyw. Duś 5-7 minut.
Dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.