Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Bukiet jarzyn po góralsku

Średnie
Dania główne
20min
4 porcje

Składniki

  • Bukiet jarzyn wiosenny Hortex 1 opakowanie
  • Wędzonego kurczaka 200 g
  • Kostka bryndzy 100g
  • Śmietany 22% ½ szklanki
  • Białego wina 1 kieliszek
  • Sól, pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Warzywa ugotuj w osolonym wrzątku. W tym czasie podgrzej osobno śmietanę, wrzuć do niej ser i rozpuść go. Dodaj wino i podgrzewaj aż do połączenia się składników.

Krok 2

Do gorącego sosu dodaj drobno pokrojone mięso z kurczaka, dopraw solą i pieprzem. Odcedzone warzywa przełóż na półmisek i polej sosem. Podawaj z chrupiącą bagietką. Danie to możesz również zapiec w gorącym piekarniku.

Powiązane przepisy

Spróbuj również