Brukselka z kurczakiem po prowansalsku
Składniki
- Brukselka Hortex 1 opakowanie
- Wędzony kurczak 200 g
- Pomidory 1 puszka
- Cebula 1 sztuka
- Czosnek 2 ząbki
- Zioła prowansalskie 2 łyżki
- Oliwa z oliwek 2 - 3 łyżki
- Ostra papryka 1 sztuka
- Gałązki majeranku
- Sól, pieprz
Przygotowanie
Brukselkę gotuj w osolonym wrzątku przez 5 minut.
Na rozgrzaną oliwę wrzuć czosnek i cebulę. Smaż 2 minuty, a następnie dodaj pokrojone pomidory.
Duś na małym ogniu 10 min. Przypraw solą, pieprzem, ziołami i ostrą papryką.
Dodaj brukselkę i pokrojonego kurczaka. Duś jeszcze 5 minut, aż smaki się połączą.
Posyp gałązkami majeraku.
Podawaj z ryżem lub pieczywem.