Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Azjatycka jarzynowa

Łatwe
Zupy
30 min
4 porcje

Składniki

  • HORTEX Zupa wiosenna 9-składnikowa 1 opakowanie
  • Włoszczyzna Pęczek
  • Cebula 1
  • Mleko kokosowe 1 łyżka
  • Ulubione zioła
  • Trawa cytrynowa
  • Sól i pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Obraną włoszczyznę ugotuj w wodzie.

Krok 2

Do wywaru wrzuć podpaloną na patelni cebulę.

Krok 3

Gdy powstanie złocisty bulion, wyciągnij z garnka warzywa, dodaj trawę cytrynową. Bulion dopraw do smaku solą, pieprzem i ziołami.

Krok 4

Następnie do bulionu wrzuć zupę wiosenną i gotuj jeszcze ok. 10-15 minut.

Pod koniec gotowania wyjmij trawę cytrynową i zabiel mlekiem kokosowym.

Powiązane przepisy

Spróbuj również