Camembert na ciepło z malinami w miodzie
Składniki
- Maliny Hortex 1/2 opakowania
- Krążek sera camembert (najlepiej w drewnianym opakowaniu) 1
- Aromatyczy miód 50 ml
- Listki tymianku 1 łyżeczka
- Oliwa klka kropel
- Sól morska szczypta
- Pieczywo do podania
Przygotowanie
Ser wyjmij z pudełeczka i przetnij go w poprzek na pół. Spód drewnianego opakowania wyłóż papierem do pieczenia (jeśli nie masz opakowania, użyj naczynia do zapiekania).
Na dolnej części sera ułóż małą garść malin, posyp świeżym tymiankiem, skrop oliwą i przykryj drugą połówką sera. Oprósz solą i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200ºC na 15 minut.
W tym czasie w małym garnku delikatnie podgrzej miód i mieszając dodaj pozostałą garść malin (kilka malinek odłóż do dekoracji).
Upieczony ser podawaj polany malinowym miodem i świeżym pieczywem.