Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Camembert na ciepło z malinami w miodzie

Średnie
Przekąski
30minut
4 porcje

Składniki

  • Maliny Hortex 1/2 opakowania
  • Krążek sera camembert (najlepiej w drewnianym opakowaniu) 1
  • Aromatyczy miód 50 ml
  • Listki tymianku 1 łyżeczka
  • Oliwa klka kropel
  • Sól morska szczypta
  • Pieczywo do podania

Przygotowanie

Krok 1

Ser wyjmij z pudełeczka i przetnij go w poprzek na pół. Spód drewnianego opakowania wyłóż papierem do pieczenia (jeśli nie masz opakowania, użyj naczynia do zapiekania).

Krok 2

Na dolnej części sera ułóż małą garść malin, posyp świeżym tymiankiem, skrop oliwą i przykryj drugą połówką sera. Oprósz solą i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200ºC na 15 minut.

Krok 3

W tym czasie w małym garnku delikatnie podgrzej miód  i mieszając dodaj pozostałą garść malin (kilka malinek odłóż do dekoracji).

Krok 4

Upieczony ser podawaj polany malinowym miodem i świeżym pieczywem.

Powiązane przepisy

Spróbuj również