Pikantne duszone warzywa z kaszą
Składniki
- Fasolka szparagowa żółta Hortex 1 opakowanie
- Marchewka mini Hortex 1 opakowanie
- Mieszanka węgierska Hortex 1 opakowanie
- Kasza pęczak 300 g
- Cebula 1
- Czosnek 2 ząbki
- Papryczka chili 1
- Oliwa z oliwek
- Sól, pieprz
Przygotowanie
Na patelnię wlej troszkę oliwy, dodaj posiekane: cebulę i czosnek. Smaż do miękkości. Dodaj kaszę, marchewki mini i dalej smaż. Dolej około 200 ml wody, przykryj wszystko przykrywką i gotuj na wolnym ogniu do miękkości kaszy.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek i wsyp fasolkę. Przypraw solą i pieprzem. Następnie dodaj posiekane połówki papryczki chili. Smaż wszystko przez 5-6 minut i przełóż do dużego garnka, dodaj mieszankę węgierską, podlej odrobiną wody i duś ok. 10 minut.
Kaszę z marchewkami podawaj z duszonymi warzywami.