Pikantny kociołek
Składniki
- Grochówka Hortex 1 opakowanie
- Bulionu 750 ml
- Wędzonej kiełbasy 200 g
- Pieczarek 150 g
- Bekonu 100 g
- Cebula 1 szt.
- Czosnku 2-3 ząbki
- Oliwy z oliwek 2-3 łyżki
- Liść laurowy, suszone chili, majeranek
- Sól, pieprz
Przygotowanie
Do garnka włóż drobno pokrojony bekon, cebulę i czosnek i całość podsmaż na oliwie. Po kilku minutach dodaj pokrojoną w kostkę kiełbasę i pieczarki i dalej smaż.
Następnie wsyp grochówkę i zalej bulionem. Dodaj liść laurowy, suszone chili, sól i pieprz. Gotuj jeszcze ok. 10 minut. Dopraw do smaku przyprawami z saszetki i majerankiem.
Podawaj z pieczywem.