Gulasz z zupy grzybowej z mięsem drobiowym
Składniki
- Zupa grzybowa Hortex 1 opakowanie
- Mięsa z udek kurczaka 300 g
- Bulionu grzybowego 250 ml
- Śmietanki 30 % 100 ml
- Oliwy z oliwek 20 ml
- Cebula 1 szt.
- Listki laurowe 2 szt.
- Ziarenka ziela angielskiego 3 szt.
- Gałązka lubczyku
- Świeży lub suszony tymianek
- Sól, pieprz
Przygotowanie
Mięso pokrój w paseczki, cebulę w piórka. Mięso z cebulą przesmaż na oliwie z oliwek. Następnie dodaj zupę, bulion, lubczyk, ziele angielskie i liście laurowe.
Całość duś ok. 30 minut (aż mięso będzie ugotowane i miękkie). Dopraw solą, pieprzem i tymiankiem, zabiel śmietanką. Podawaj z ziemniakami lub kaszą.