Barszcz ukraiński na wędzonce
Składniki
- Barszcz ukraiński Hortex 1 opakowanie
- Wędzone kości 300 g
- Wędzony boczek 100 g
- Suszone podgrzybki 10 g
- Marchewka 1
- Cebula 1
- Mały seler 1
- Por kawałek
- Ziele angielskie 2 ziarenka
- Liść laurowy 1 liść
- Sól, pieprz
Przygotowanie
Wędzone kości włóż do dużego garnka, dodaj obrane warzywa, liść laurowy i ziela angielskie, zalej wszystko 2 l wody i gotuj na wolnym ogniu ok. 2 godzin.
Następnie namocz suszone grzyby. Gotowy wywar mięsny przecedź do innego garnka, po czym wrzuć do niego namoczone wcześniej grzyby oraz barszcz ukraiński. Gotuj wszystko na wolnym ogniu ok. 30 minut.
Pod koniec gotowania dodaj pokrojony w kostkę i podsmażony boczek.