Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Francuska zupa pieczarkowa

Średnie
Zupy
20min
3 porcje

Składniki

  • Zupa pieczarkowa HORTEX 1 opakowanie
  • Bulion 500 ml
  • Ser z niebieską pleśnią 50 g
  • Cebula 1 szt.
  • Masło 1 łyżka
  • Oliwa 1 łyżka

Przygotowanie

Krok 1

Rozgrzej w garnku masło i oliwę. Dodaj posiekaną cebulkę i smaż 2 minuty. Dodaj warzywa i smaż kolejne kilka minut. Wlej bulion i gotuj do miękkości ok. 15 minut.

Krok 2

Ugotowaną zupę zmiksuj, dopraw solą i pieprzem do smaku.

Krok 3

Rozlej do miseczek i udekoruj pokruszonym serem.

Powiązane przepisy

Spróbuj również