Bukiet jarzyn po góralsku
Składniki
- Bukiet jarzyn wiosenny Hortex 1 opakowanie
- Wędzonego kurczaka 200 g
- Kostka bryndzy 100g
- Śmietany 22% ½ szklanki
- Białego wina 1 kieliszek
- Sól, pieprz
Przygotowanie
Warzywa ugotuj w osolonym wrzątku. W tym czasie podgrzej osobno śmietanę, wrzuć do niej ser i rozpuść go. Dodaj wino i podgrzewaj aż do połączenia się składników.
Do gorącego sosu dodaj drobno pokrojone mięso z kurczaka, dopraw solą i pieprzem. Odcedzone warzywa przełóż na półmisek i polej sosem. Podawaj z chrupiącą bagietką. Danie to możesz również zapiec w gorącym piekarniku.
Powiązane przepisy
Pieczone warzywa wiosenne w cząbrze z kurczakiem i sosem
Warzywa pieczone z krewetkami, masłem i czosnkiem
Sałatka z wiosennymi warzywami, camembertem, żurawiną, sałatami i dipem cytrusowym.
Naleśniki z farszem warzywnym i sosem czosnkowym
Omlet z warzywami Hortex