Fasolka w pomidorach na ostro
Składniki
- Fasolka szparagowa żółta Hortex 1 opakowanie
- Cebula 1 szt.
- Pomidory bez skórki 3 szt.
- Ząbki czosnku 2 szt.
- Cukru 1/2 łyżeczki
- Bagietka 1 szt
- Oliwa z oliwek
- Ostra papryka w płatkach
- Sól, pieprz
Przygotowanie
Fasolkę ugotuj do miękkości. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj czosnek i cebulę.
Po 3 minutach dodaj pomidory, przyprawy i cukier. Duś 10 minut, często mieszając.
Dodaj fasolkę i wymieszaj. Podawaj od razu z chrupiącą bagietką.
Powiązane przepisy
Pikantne duszone warzywa z kaszą
Fasolka szparagowa zapiekana w boczku
Papryka faszerowana kuskusem z fasolą szparagową
Zielone lekkie curry z fasolką, kalafiorem i kurczakiem oraz ryżem
Roladki schabowe z fasolką
Żółta fasolka szparagowa z bułką tartą