Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Kaszotto z kaszy gryczanej z marchewką i groszkiem

Średnie
Dania główne
30minut
3 porcje

Składniki

  • Marchewka z groszkiem HORTEX 1 opakowanie
  • Kasza gryczana palona 200 g
  • Cydr 60 ml
  • Cebula 1 sztuka
  • Czosnek 2 ząbki
  • Masło 2 łyżki
  • Sól, pieprz
  • Słonecznik prażony 1 łyżka

Przygotowanie

Krok 1

Na maśle podsmaż cebulę pokrojoną w piórka, po chwili dodaj plasterki czosnku.

Krok 2

Wsyp kaszę gryczaną, przemieszaj i zalej cydrem.

Krok 3

Kiedy wyparuje, dodaj szklankę wody i gotuj do wchłonięcia.

Krok 4

Następnie dodaj marchewkę z groszkiem, dopraw solą i pieprzem.

Krok 5

Gotuj około 10-15 minut, cały czas mieszając do momentu aż kasza będzie al dente.

Krok 6

Podaj posypane słonecznikiem.

Powiązane przepisy

Spróbuj również