Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Gnocchi zapiekane z warzywami i mozzarellą

Średnie
Dania główne
50minut
4 porcje

Składniki

  • Mieszanka włoska Hortex 1 opakowanie
  • Gnocchi 1 opakowanie
  • Puszka pomidorów 1 puszka
  • Sera mozzarella 1 kula
  • Czosnek 2-3 ząbki
  • Pesto 2 łyżki
  • Oliwy z oliwek 3 łyżki
  • Suszona bazylia 1 łyżka
  • Sól, pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Na rozgrzaną oliwę wrzuć pokrojony czosnek i warzywa. Smaż przez parę minut. Następnie dodaj pomidory i przyprawy. Duś do zgęstnienia sosu.

Krok 2

Gnocchi włóż do gotującej, posolonej wody. Gotuj do momentu aż wypłyną, a następnie odcedź. Naczynie do zapiekania wysmaruj oliwą.

Krok 3

Do warzyw dodaj  pesto, wymieszaj z gnocchi i przełóż do naczynia. Na wierzchu połóż pokrojoną mozzarellę. Zapiekaj 10 minut, w piekarniku nagrzanym do temperatury 190-200°C.

Powiązane przepisy

Spróbuj również