Zapiekana ryba w sosie cytrynowo-pieprzowym
Składniki
- Bukiet warzyw kwiatowy Hortex 1 opakowanie
- Filety rybne 400 g
- Śmietana 22% 200 ml
- Pieprz cytrynowy 1 łyżka
- Pieprz marynowany 1 łyżka
- Sok z całej cytryny
- Oliwa z oliwek 1 łyżka
- Świeży koperek
- Sól, pieprz
Przygotowanie
Warzywa gotuj w osolonym wrzątku 5-7 min. Odcedź. Filety rybne posól, skrop sokiem z cytryny i posyp pieprzem cytrynowym.
Ułóż w wysmarowanym oliwą naczyniu do zapiekania. Dodaj warzywa. Zalej śmietaną wymieszaną z pieprzem marynowanym, solą i drobno pokrojonym koperkiem.
Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do temperatury 190˚C przez ok. 25-30 minut. Rybę możesz podawać z chrupiącą bułeczką lub ryżem.