Roladki schabowe z fasolką
Składniki
- Fasolka szparagowa żółta Hortex 1 opakowanie
- Kotlety schabowe bez kości 8 kotletów
- Szynka długodojrzewającej 8 plastry
- Żółty ser 8 plastrów
- Olej do smażenia 100 ml
- Masło 2 łyżki
- Świeżo zmielony czarny pieprz
- Sól
Przygotowanie
Fasolkę szparagową podgotuj w osolonej wodzie.
Kotleciki ze schabu połóż na desce, przykryj folią spożywczą i rozbij płaskim tłuczkiem na cienkie plastry.
Każdy kawałek mięsa dopraw solą i pieprzem. Na plastrach schabu połóż plasterek masła, szynki, sera i po 6-7 strączków fasolki.
Zwiń roladki, które krótko obsmaż na gorącym oleju, ze wszystkich stron.
Następnie przełóż je do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem, przykryj pokrywką i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180ºC na 40 minut.
Na 15 minut przed końcem pieczenia odkryj roladki by ładnie się przyrumieniły.
Upieczone roladki podawaj z ulubionymi Warzywami na patelnię.
Powiązane przepisy
Pikantne duszone warzywa z kaszą
Fasolka szparagowa zapiekana w boczku
Papryka faszerowana kuskusem z fasolą szparagową
Zielone lekkie curry z fasolką, kalafiorem i kurczakiem oraz ryżem
Fasolka w pomidorach na ostro
Żółta fasolka szparagowa z bułką tartą