Włoski krem z białych warzyw
Składniki
- Zupa kalafiorowa z koperkiem Hortex 1 opakowanie
- Bulion 750 ml
- Ciabatta 1 sztuka
- Jogurt naturalny 200 ml
- Szynka włoska długodojrzewająca 100 g
- Oliwa truflowa 30 ml
- Masło 1 łyżeczka
- Sól, pieprz
Przygotowanie
Zupę kalafiorową duś na maśle (ok. 10 minut), po czym zalej bulionem i zagotuj. Zdejmij z ognia garnek i wlej do niego jogurt naturalny wymieszany z oliwą truflową. Całość zmiksuj na gładką masę.
Plastry szynki włoskiej, ułóż na papierze do pieczenia i piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 190°C przez ok. 15 minut, tak by powstały „chipsy”.
Włoski krem z białych warzyw podawaj z „chipsami” z szynki.